Nyheter

Skönhetsupplevelsen

Skönhetsupplevelsen ligger inte främst i skallen på den person som uppskattar den. Snarare kopplar den observatörer till objekt och gemenskaper för uppskattning. Denna definition av skönhet har en mängd olika förgreningar och är inte avsedd som en omfattande behandling av skönhet.

Den kommer dock att ge en viss bakgrund till ämnet. Här följer några av Berkeleys viktigaste argument för upplevelsen av skönhet. Dessa argument är baserade på empiriska studier, inte filosofiska diskussioner.

Skönhet är inte längre ett objekt som ska reproduceras; den har blivit ett maktmedel. Beslutet att definiera vad som är vackert har sina rötter i ras och klass. Det är därför inte förvånande att skönhetsnormerna är starkt stratifierade. Beslutet att definiera ”vit” som den vackraste rasen beror till exempel till stor del på klass. Följaktligen är kosmetisk kirurgi mycket dyrare än ansiktsbehandlingar och tandställning. Men hur fungerar det? Vi bör förstå klassens och rasens roll i processen att definiera skönhet.

Skönhet är ytterst subjektiv, och vår uppfattning om vad som utgör skönhet är beroende av våra erfarenheter, kultur och tidens mode. Det är därför som begreppet skönhet har varit så omtvistat så länge. Även om skönhetsidealet för varje individ skiljer sig åt har vissa av oss försökt uppnå det genom att gå till ytterligheter för att uppnå det. Med andra ord kan skönhet ses som ett socialt önskvärt drag som vi bör sträva efter att ha.

Hur man startar en skönhetssalong

Och lönsamheten för en skönhetssalong beror på många faktorer, men det viktigaste är att ta ut rätt pris för tjänsterna. Beloppet du tar ut för hårklippning eller naglar kan variera beroende på plats och kundkrets. Kändisar kan vara villiga att spendera upp till 200 dollar per besök. Inrätta din salong på nivåer: en junior stylist bör ta ut minst 30 dollar för en grundläggande klippning medan en mellanliggande stylist bör ta ut mellan 40 och 50 dollar. När det gäller pedikyr kan du ta ut så lite som 15 dollar för en grundläggande behandling och 30 dollar för en spamanikyr.

Innan du bestämmer dig för den exakta platsen för din salong bör du göra en grundlig marknadsundersökning. Om du letar efter ett utrymme i ett populärt område bör du göra en internetsökning för att lära dig mer om konkurrensen. Du vill inte öppna bredvid en väletablerad salong som redan har lojala kunder. Försök också att undvika en plats där det finns för många liknande salonger. Som med alla andra företag måste du vara medveten om de lokala bestämmelserna och byggnadsreglerna.

Hårsalonger är de mest populära typerna av skönhetssalonger. Men om du vill erbjuda andra tjänster än hårklippning och styling kan du starta en nagelsalong. En nagelsalong erbjuder tjänster som manikyr och pedikyr samt andra kosmetiska tjänster och nageltjänster. Även om dessa tjänster kan vara lukrativa kräver de mer golvyta och fler anställda. Det är viktigt att välja den typ av skönhetssalong som passar dina behov och din stil.

Beauty Brands Inc – The Salon Superstore

Om du letar efter en salongs superstore har du förmodligen hört talas om Beauty Brands Inc. Företaget startades av reklambyrån Bernstein-Rein med huvudkontor i Kansas City, Missouri. Deras reklamkampanj började 1993 och sedan dess har de blivit ett känt namn. Här är några av de varumärken som du kan hitta i deras butik. Läs vidare för att få veta mer om varje enskilt varumärke. Du kommer snart att bli förvånad över de många olika produkter de erbjuder, från hårfärg till salongstillbehör.

Förutom traditionella skönhetsmärken växer indiemärkena i popularitet bland unga konsumenter. Rihannas varumärke Fenty Beauty har blivit viralt och utlöst en trend mot inkluderande i hela branschen. Det rankas som nummer två på listan över heta skönhetsmärken bland 18-24-åringar och 25-36-åringar. Eftersom det riktar sig till unga konsumenter är det ofta mer prisvärt, men varumärkets popularitet har faktiskt ökat den genomsnittliga konsumentutgiften.

För ett mer miljömedvetet tillvägagångssätt kan du överväga Benefit Cosmetics. Detta företag donerar 10 % av sin vinst till välgörenhet. De har till och med gått samman med den trendiga designern Maryam Nassir Zadeh för att lansera en kapselkollektion. Varumärkets produkter finns allmänt tillgängliga i J. Crew- och Barneys-butiker. Den senaste serien innehåller ett läppglans som är veganvänligt. Om du inte gillar att bära kosmetika kan du prova bareMinerals i stället.