Försäkring

Så håller du nere kostnaderna för dina försäkringar

Så håller du nere kostnaderna för dina försäkringar

Varje år lägger vi tusentals kronor på olika typer av försäkringar – ibland helt i onödan. Försäkringsbolagen ändrar sina premier och vi fortsätter betala utan att lyfta på ögonbrynet. Det finns dock saker man kan göra för att hålla nere kostnaderna. Vi kollar extra noga på hur man hittar en billig bilförsäkring men också på hur man ska tänka och göra i övrigt.

Se över dina försäkringar en gång per år

När gick du igenom dina försäkringar senast? Var det mer än ett år sedan är det dags. Se dessutom till att göra det till en vana, att se över och jämföra dina försäkringar drygt en gång per år.

Många har sina försäkringar på autogiro och märker knappt när en premie ändras. Detta kan göra att du betalar onödigt mycket för en försäkring som du skulle kunna få billigare någon annanstans, vilket också kan spara dig hundratals kronor per år.

Det kan också löna sig att samla alla sina försäkringar hos samma bolag men det är inte alltid säkert. Det kan dock vara värt att kolla upp om du tycker att kostnaderna har dragit iväg.

Jämförelsesidor på nätet

Idag finns många sidor på nätet som erbjuder kostnadsfria jämförelser av olika försäkringar och försäkringsbolag. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att gå tillväga och det faktum att det är gratis gör det värt ett försök.

Hitta en billig bilförsäkring

Vad gäller bilförsäkring kan det vara lite krångligt att hitta rätt. Hel-, halv-, eller trafikförsäkring? Det avgör såklart priset men det finns även många andra faktorer som avgör priset för en bilförsäkring. Bland annat kollar bolagen på ålder, ort, hur bilen parkeras, vilken årsmodell och märke det gäller, hur långt du kör under ett år och så vidare.

Olika försäkringsbolag gör olika bedömningar och för att hitta en billig bilförsäkring är det även här viktigt att jämföra. På dom flesta bolags hemsidor kan man fylla i sina uppgifter och be om ett prisförslag, vilket är en bra väg att gå. Du kan då jämföra i lugn och ro och du kommer märka att priset för en likvärdig försäkring kan skilja sig med hundratals kronor.

För att hitta bästa priset krävs lite jobb – dock är det ett jobb som kan löna sig i slutändan, oavsett vilken typ av försäkring det gäller men sidor som billigastebilforsakringen.nu gör det aningen enklare att leta.