Appar

WhatsApp desktop

Med WhatsApp desktop kan du synkronisera alla dina chattar till din dator så att du kan chatta på den enhet som passar dig bäst. WhatsApp är en populär telefonapp som skickar meddelanden via internet i stället för via SMS. Den finns tillgänglig för både Android och iPhone, och du kan också ladda ner WhatsApp desktop eller komma åt WhatsApp från din webbläsare.

WhatsApp är utformat för telefoner, så webb- och skrivbordsapparna är avsedda att fungera tillsammans med din mobilapp, inte ersätta den. Du kan skicka meddelanden via WhatsApp i webbläsaren eller på skrivbordet, men du kan bara ringa samtal på mobilen. För att kunna använda WhatsApp desktop i webbläsaren eller på skrivbordet måste du ha WhatsApp installerat på din telefon och redan ha ett konto. Du måste sedan ansluta webb- och skrivbordsapparna till WhatsApp på telefonen. Din telefon behöver en fungerande internetanslutning för att kunna använda webb- och skrivbordsapparna och synkronisera dina meddelanden mellan enheterna. Den sista saken att tänka på är att du bara kan vara inloggad i en webbläsare eller skrivbordsapp åt gången.

  1. För att förbli inloggad, se till att rutan i det nedre högra hörnet bredvid “Håll mig inloggad” är markerad.
  2. Öppna WhatsApp-appen på din telefon
  3. Tryck på “Inställningar” i det nedre högra hörnet av skärmen i mobilappen om du har en iPhone. Om du använder Android klickar du på de tre prickarna i det övre högra hörnet.
  4. Tryck sedan på “WhatsApp Web” eller “WhatsApp Web/Desktop” i appen på din telefon.
  5. Scrolla ner och klicka på “Skanna QR-kod”.

Använd din telefon för att skanna QR-koden på webbsidan. Försök att centrera koden på skärmen.
Koden kommer att ta slut efter en liten stund, men du kan klicka på den gröna knappen med en pil i på höger sida för att ladda koden igen.

Så här ställer du in WhatsApp desktop: Gå till WhatsApp:s nedladdningssida och ladda ner appen genom att klicka på knappen för din enhet. Nedladdningslänkarna för skrivbordsappen kommer att finnas på höger sida. Öppna nedladdningen. Det kommer att ta en liten stund att installera den. Om du använder en Mac kommer ett fönster att öppnas. Dra WhatsApp-ikonen i det fönstret till ikonen för mappen Program i samma fönster. Dubbelklicka på mappen Program i det fönstret. Ett andra fönster öppnas med olika program i det. Klicka på ikonen för WhatsApp i programfönstret.

Ett fönster öppnas där du uppmanas att bekräfta att du vill öppna appen. Klicka på “Öppna”. Om du använder en Windows-enhet öppnas appen automatiskt när du öppnar nedladdningen och du hoppar över installationsstegen på Mac. När appen öppnas får du instruktioner om att följa samma steg som används för att ansluta till WhatsApp för webbläsare. Börja med att öppna WhatsApp på din telefon. Precis som i webbläsarversionen är rutan bredvid “Håll mig inloggad” automatiskt markerad, men du kan välja att avmarkera den. Klicka på “Inställningar” i det nedre högra hörnet av telefonskärmen om du använder en iPhone, eller klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet om du använder Android. Tryck på “WhatsApp Web” eller “WhatsApp Web/Desktop” på din telefon. Klicka sedan på “Skanna QR-kod”. Skanna koden i skrivbordsappen med telefonen för att ansluta de två apparna.

När du vet hur du använder WhatsApp Web och WhatsApp Desktop slipper du ta fram telefonen varje gång du vill svara på det senaste meddelandet från en av dina gruppchatter.

Den mycket populära, Facebook-ägda meddelandeappen kan användas via din webbläsare eller genom att ladda ner en skrivbordsapp till din dator eller Mac. Alla dina meddelanden synkroniseras mellan de olika plattformarna, så du kan följa med i dina konversationer på den enhet som passar dig bäst. Det innebär också att du kan skriva med ditt riktiga tangentbord i stället för att knacka på telefonskärmen.

De bästa WhatsApp-alternativen som för närvarande finns tillgängliga
WhatsApp-uppdateringar: Senaste nyheter, uppgraderingar och funktioner
Så här skickar du försvinnande foton och videor i WhatsApp

WhatsApp Web och WhatsApp Desktop fungerar på nästan exakt samma sätt, även om röst- och videosamtal för närvarande bara stöds på skrivbordet och du kan bara vara inloggad på en åt gången (plus din telefon). Här är allt du behöver veta om hur du använder WhatsApp i webbläsaren och på skrivbordet.