Nyheter

Är kattförsäkring rätt för din katt?

Det första du bör tänka på innan du köper en kattförsäkring är hur gammal din katt är. Majoriteten av försäkringsbolagen slutar täcka äldre katter när de når en viss ålder. Detta beror på att de inte vill ådra sig de stora medicinska räkningar som är förknippade med äldre katter.

För vissa katter kan det vara bättre att helt avstå från en djurförsäkring. Detta gäller särskilt för äldre katter med omfattande medicinsk historia. Detta är dock inte fallet för alla kattägare. Den här artikeln hjälper dig att avgöra om djurförsäkring är rätt för din kattvän.

Du kan välja mellan olika planer och välja den som bäst passar din budget och dina behov. En plan med hög självrisk har minst täckning, men ger dig den lägsta månadsbetalningen. En plan med hög självrisk kommer att ersätta dig kraftigt för berättigade behandlingar, men månadspremien kanske inte är värd det om din katt utvecklar en sjukdom som försäkringen inte är lämplig för. Förutom att betala en låg månadspremie erbjuder många försäkringar också en pengarna-tillbaka-garanti, även känd som en “ångerfrist”. Du kan säga upp försäkringen inom 30 dagar efter att du har tecknat den om du inte känner att den är rätt för ditt husdjur.

Och även om många försäkringar inte täcker årliga kontroller och tandrengöringar, täcker de bästa försäkringarna förebyggande och rutinmässig vård.

Kattförsäkringar från BestBenefit inkluderar även hälsoundersökningar och årliga vacciner. Även om dessa planer inte täcker redan existerande sjukdomar erbjuder de ett omfattande skydd som minskar dina bekymmer med oväntade veterinärräkningar. Kattförsäkringar ger dig sinnesro och finns tillgängliga till överkomliga månadsavgifter. Du kan till och med köpa en extra plan för din katt om din nuvarande plan inte täcker dessa tjänster.

Välja sjukförsäkring för katt

Medan djurägare kan välja obegränsad täckning är det inte nödvändigt att ha en omfattande försäkring om de har ett djur med låg risk. Du kan till exempel välja en plan som endast gäller vid olyckor och undvika en rejäl veterinärräkning. Några faktorer att ta hänsyn till när du väljer täckning för din kattvän är ålder, hälsa och plats. Om ditt husdjur bor i ett område med hög befolkningstäthet kommer försäkringspremierna att vara högre än i ett mindre tätbefolkat område.

De bästa planerna täcker en mängd olika medicinska tjänster, inklusive veterinärbesök, och omfattar inte redan existerande tillstånd. Embrace, till exempel, kräver inga redan existerande villkor. De täcker dock sjukdomar som kan botas. Dessutom har de flesta försäkringar en karenstid på 12 månader. För dem som bor i New York är detta en bonus. USAA-medlemmar får en rabatt på 15 procent. Mer information finns på Figos webbplats.

En sjukförsäkring för husdjur bör ha en självrisk, vilket är det belopp du betalar i förskott innan försäkringsbolaget börjar täcka kostnaderna för ditt husdjurs sjukvård. Självrisken kan variera från 0 dollar till hundratals dollar. I allmänhet täcker djurförsäkringar de flesta kostnader upp till 80 % av en katts årliga kostnader. Vissa försäkringar täcker mer, medan andra inte gör det. Hur mycket du betalar för en självrisk beror dock på detaljerna i försäkringen.

De bästa bolagen erbjuder olika självrisknivåer. BestBenefit-planen täcker nästan alla sjukdomar som din katt kan ha, med undantag för redan existerande sjukdomar. BestBenefit-planen kommer också att ersätta dig för akutvård, diagnostiska undersökningar och specialistbesök. GEICO har den lägsta självrisken, medan Pumpkin är bland de dyraste. Om du bestämmer dig för att köpa en försäkring, se till att välja en plan som täcker parodontal sjukdom, eftersom många sjukförsäkringar för sällskapsdjur utesluter detta tillstånd.

Steg för att köpa en sjukförsäkring för katter

Det finns många fördelar med att köpa en sjukförsäkring för katter. Många försäkringsbolag erbjuder en mängd olika planer som täcker ett stort antal olika tillstånd. Premierna varierar beroende på delstat och kan bero på husdjurets ålder och ras. Nationella försäkringsplaner är kanske inte tillgängliga i alla stater. Premierna beror på ditt husdjurs ålder, art och storlek som vuxen. Du bör undersöka dina alternativ innan du fattar ett beslut. Nationwide erbjuder också rabatter för anställda. Kunderna kan också få gratis eller direkt veterinär rådgivning för sina husdjur.

Det första steget för att skaffa en sjukförsäkring för husdjur är att jämföra täcknings- och premiekostnader. Du bör leta efter försäkringsplaner som täcker kroniska sjukdomar, diagnostiska tester och behandling. Kontrollera om försäkringen täcker ärftliga sjukdomar, till exempel kattleukemi. Förebyggande medicin för husdjur kan vara mycket kostsam, och försäkringsbolagen täcker inte vissa redan existerande tillstånd. Försäkringar innehåller dessutom en självrisk som ägaren måste betala innan försäkringsbolaget börjar betala för kostnaderna.

Nästa steg i att köpa en sjukförsäkring för katter är att bestämma hur mycket du vill spendera. Du kan välja en låg månadspremie med en högre självrisk. Detta kan låta som ett bättre alternativ för personer med en budget, men det kommer bara att göra premierna högre. Men på lång sikt sparar du pengar genom att undvika höga månadspremier och höga självrisker. Om du inte vill spendera för mycket pengar varje månad kanske du vill titta på en årsplan.